Cura dels primers dies del nadó.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Arribar a casa amb el nostre recent nascut genera molts dubtes i moltes preguntes i és per aquesta raó que avui hem volgut explicar uns petits consells per ajudar-vos en aquesta situació.

  • És essencial no deixar al bebè sol en cap moment.
  • És important saber que les primeres deposicions del bebè solen ser negres i espesses i a mesura que van passant els dies es van tornant més grogoses (color mostassa) i grumoses. Aquestes primeres deposicions negres són el meconi que és l’acumulació de matèria fetal durant la gestació composta per cèl·lules mortes i secrecions.
  • El cordó umbilical es cura depenent del protocol de cada hospital: n’hi ha que recomanen utilitzar alcohol de 70, n’hi ha que cristalmina, n’hi ha que aigua i sabó neutre i n’hi ha que recomanen no fer-hi res. El que sí que és imprescindible és rentar-se bé les mans abans de manipular-lo i sobretot evitar la humitat per evitar proliferació de fongs o bactèries. Assecar-lo bé amb gasses netes i mantenir aquella zona neta i seca deixant el cordó fora del bolquer. No us ha de fer por tocar el cordó perquè és una zona insensible i no noten res,
  • No hi ha horari per canviar el bolquer. Normalment fan deposicions després de cada toma. S’ha d’intentar canviar sovint el bolquer per evitar irritacions. Netejar el culet del bebè de davant cap a endarrere per evitar infeccions. Es recomana fer-ho amb una tovalloleta o amb aigua i sabó i rehidratar la zona amb crema de bolquer normal per evitar les irritacions. Posarem una crema de bolquer més intensiva només quan hi ha irritació. És important no baixar el prepuci
  • La freqüència del bany depèn de cada bebè i recomanem utilitzar un sabó més suau tipo syndet per evitar danyar la barrera dermatològica. És important que l’aigua de la banyera estigui entre 35 i 37 graus. S’ha de tenir en compte en no emplenar massa la banyera (10-15cm) i mai deixar al bebè sol (en cap ocasió).
  • Evitar corrents d’aire per evitar que agafin fred (un calefactor podria anar bé per tenir la temperatura adequada a l’hora de banyar-lo) i intentar vestir-los a la mateixa habitació per evitar canvis de temperatura.
  • Per eixugar-los és important fer-ho a copets per no irritar la pell i assecar bé les zones amb plecs per evitar proliferació de fongs.
  • Recomanem hidratar la pell després de cada bany per evitar futures malalties dermatològiques escalfant-la amb les mans abans d’aplicar-la fent un massatge suau.
  • Evitar la exposició solar en menors de sis mesos.
  • Durant els primers mesos és millor llimar les ungles que tallar-les ja que tenen les ungles molt tovetes.
  • Tot i que hi ha bastonets de les orelles de seguretat per als bebès, es recomana netejar les orelles només externament amb una tovallola ja que la cera de les orelles és un mecanisme de defensa per evitar la entrada de microorganismes.
  • Si els primers dies detecteu una disminució del pes del bebè no us preocupeu, és normal! De totes maneres el/la pediatra controlarà el seguiment. Us recomanem fer-li una visita només arribar de l’hospital per a que faci un seguiment control i us informi de tot (vacunes, etc).
  • Durant l’alimentació entra molt aire i per evitar còlics és recomanable posicionar al bebè de manera que expulsi aquest aire
  • El nas i els ulls es poden netejar amb suero fisiològic

I vosaltres, ens recomaneu algun consell?

Esperem que aquesta publicació us hagi servit i qualsevol dubte estarem encantats de resoldre’l!

Potser t'interessa....

Deixa un comentari

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca